Kontakt

Lovska družina Dobrava
v Slovenskih goricah
Sp. Senarska 3
2235 Sv. Trojica
d.š.: 35132213
TRR: SI 56 0410 2000 0275 855

STAREŠINA
Franc Slekovec
041 736 328
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

GOSPODAR
Branko Kavčič
031 435 156
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

TAJNIK
Dominik Slekovec
051 302 810
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

LOVSKA ČUVAJA

Danilo Petrič
041 716 028
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Jure Toš
041 296 696
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

GOSPODAR DOMA
Rado Gradišnik
040 201 283
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

ZA POŠILJANJE KLASIČNE POŠTE

LOVSKA DRUŽINA DOBRAVA
Slekovec Franc
Kadrenci 32
2236 Cerkvenjak

UREDNIK SPLETNE STRANI
Peter Rajniš

Iskanje

Vremenska napoved

Živa slika

ziva-slika

 

Divji petelin

Jazbec

Srnjad

Ris

Orel

 Kanja

 

 

Vir : Estonija

 

 

koledar

Lovna doba naše divjadi

 

 

 

Družina se predstavi

lovski-domLovska družina Dobrava v Slovenskih goricah
Sp. Senarska 3, 2235 Sv. Trojica
Matična številka: 5206553000
DDV: 35132213 (nismo DDV zavezanec)
TRR/IBAN: SI56 0410 2000 0275 855 (NOVA KBM d.d.)

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  

Odgovorna oseba-starešina: Franc SLEKOVEC, 041/736-328

Kontaktna oseba je tajnik LD Dobrava je Dominik Slekovec , 051 302 810

Upravljamo z nižinskim loviščem v skupni izmeri 3423 ha,
od tega je 3198 ha lovne površine.
Gospodarimo s srnjadjo in malo divjadjo.

Včlanjenih je 37 članov, od tega:

  • 1 lovski mojster,
  • 2 lovska čuvaja,
  • 7 preglednikov divjadi
  • 6 strelskih sodnikov.

Okolica našega lovskega doma je primerna za piknike v naravi. Na voljo so tudi zunanji prostori s sanitarijami in nadstrešnico za žar.

Kontaktna oseba za najem lovskega doma je Rado GRADIŠNIK, tel.: 040-201-283


OPIS LOVIŠČA IN LOVSKEGA DOMA

Razpolagamo s tipičnim nižinskim loviščem v osrednjih Slovenskih goricah v skupni izmeri 3.423 ha. Od tega je lovnih površin 3.198 ha in se še vedno zmanjšujejo, saj se veliko površin ograjuje, nekaj pa iz leta v leto spreminja v zazidljiva zemljišča. LD Dobrava šteje 37 članov, od tega je 1 lovski pripravnik, 1 lovski mojster, 2 lovska čuvaja, 7 preglednikov divjadi in 6 strelskih sodnikov.

ZGODOVINA LOVSKE DRUŽINE (LD)

LD Dobrava je bila ustanovljena leta 1954. Ustanovno listino so podpisali Stanko Pavlas, Ernest Mlinarič, Anton Ornik, Janez Škrobar, Jožef Vogrin, Konrad Lovrec, Franc Rojs, Valentin Vogrinec in Vladimir Lorber. Ker je bilo za ustanovitev potrebnih 10 članov, sta se novi LD pridružila še Ivan Klobučar in Alojz Ličen. Ob ustanovitvi se je nova družina, katere meje je na predlog okrajne Lovske zveze Maribor določila OLO Maribor, imenovala LD Cerkvenjak in je imela sedež v Cerkvenjaku. Delovanje nove LD je potrdilo Tajništvo za notranje zadeve Maribor z odločbo z dne 1.12.1954. Prvi starešina LD Cerkvenjak je bil Stanko Pavlas iz Cerkvenjaka, tajniška opravila pa je prevzel Ernest Mlinarič od Svete Trojice. Kasneje je bil dolga leta tajnik družine Ivan Klobučar. Lovci so si prvo lovsko kočo uredili v Brengovi. Že leta 1963 so sklenili kupiti zemljišče v Dobravi, kar so pod vodstvom starešine Zdenka Neuvirta tudi storili. Tam so v starejši hiši uredili lovski dom in v njem leta 1964 že imeli občni zbor. Leta 1968 se je družina preimenovala v LD Dobrava s sedežem v Gradišču v Slovenskih goricah (zdaj Sveta Trojica). Požrtvovalni člani zelene bratovščine so leta 1972 sredi Dobrave začeli graditi novi lovski dom in ga svečano odprli 1. septembra 1974. Postal je varno domovanje lovcev in priljubljeno zbirališče domačinov, kar je še danes. Ob domu je bilo zgrajeno tudi strelišče za glinaste golobe in kasneje še gospodarski objekt, v katerem je danes tudi zbiralnica za uplenjeno divjad s sanitarijami in funkcionalnimi prostori.

NAŠA DEJAVNOST

Družina je bila izjemno dejavna na strelskem področju, zelo zgodaj je začela razvijati lovni turizem in skrbeti za izboljševanje številčnosti male divjadi, predvsem fazanov. Zgradili smo nekaj obor za vzrejo kebčkov, ki pa niso dale najboljših rezultatov, zato se zdaj odločamo za vlaganje odraslih fazanov, predvsem kur. V lovišču so zgledno urejene lovske naprave, solnice, krmišča za malo divjad in visoke preže. Mala divjad je v zadnjih letih močno upadla, tako da tudi lovno ni več zanimiva. Gospodarsko pomembna vrsta divjadi je srnjad, katere odstrel znaša letno 125 živali obeh spolov po ustrezni starostni in spolni strukturi. V lovišču se občasno pojavijo divji prašiči, veliko je lisic, jazbecov, kun, sivih vran, srak, šoj in ujed. Sodelovanje z lastniki zemljišč je dobro, škode po divjadi niso kritične, veliko je preventivnih ukrepov, da do njih sploh ne bi prihajalo. LD Dobrava je vključena v lenarški lovsko-gojitveni bazen (LGB) in v območno Lovsko zvezo Maribor ter je članica Lovske zveze Slovenije. Zgledno sodelujemo z obema občinama, to je občino Cerkvenjak in Sveta Trojica in se vključujemo v naravovarstvena in turistična prizadevanja lokalnega okolja. Lov je oblika aktivnega varstva narave, kateremu so podrejene vse naše dejavnosti.

Vabimo vas v našo družbo zelene bratovščine, v naš lovski dom v Dobravi, kateremu boste redko našli enakega. Vedno prijazno dobrodošli.

 


 

ČLANI UO OD 8. 3. 2015 DALJE

Franc Slekovec, predsednik - starešina LD Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Slekovec Franc

Starešina LD Dobrava Franc SLEKOVECDominik Slekovec, tajnik Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Branko Kavčič, gospodar Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Franc Bombek, blagajnik Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Danilo Petrič, kinološki referent Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Hojnik Srečko, strelski referent
Darko Fras univ.dipl.prav., referent za pravne zadeve Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Radovan Gradišnik, gospodar lovskega doma Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Druzovič Vladimir, član Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih