Kontakt

Lovska družina Dobrava
v Slovenskih goricah
Sp. Senarska 3
2235 Sv. Trojica
d.š.: 35132213
TRR: SI 56 0410 2000 0275 855

STAREŠINA
Franc Slekovec
041 736 328

GOSPODAR
Vlado Steinfelser
031 578-161

TAJNIK
dr. Zoran Belec
041 657-784

LOVSKI ČUVAJ

Vlado Steinfelser
031 578-161

Jure Toš
041 296 696

GOSPODAR DOMA

Rado Gradišnik
040-201-283

Ivan Turčin
041-882-592

ZA POŠILJANJE KLASIČNE POŠTE

LOVSKA DRUŽINA DOBRAVA
Slekovec Franc
Kadrenci 32
2236 Cerkvenjak

UREDNIK SPLETNE STRANI
Peter Rajniš 

Iskanje

Vremenska napoved

Živa slika

ziva-slika

 

Jelenjad krmišče

Vir : Litva

 

 

koledar

Lovna doba naše divjadi

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Prikaži podrobnosti

Dovolim piškotke

61. programsko-volilni občni zbor LD Dobrava

VURMAT 2014 - VIINa 61. rednem programsko-volilnem občnem zboru LD Dobrava iz Svete Trojice v Slovenskih goricah so med drugim govorili o nujnosti izboljševanja naravnega okolja in pogojev za ohranitev male divjadi. V zadnjih štirih letih so sicer nekaj malega že postorili, a veliko premalo, saj jim ni uspelo kupiti niti enega zemljišča za novo remizo. Žal so lovci večkrat povsem nemočni, ko zlasti v pomladanskem času kljub zakonski prepovedi na veliko gorijo grmišča in redke žive meje. Veliko je tudi nepotrebnega sekanja, katerega pa lastnikom ni mogoče preprečiti. Zato so se na občnem zboru zavzeli za učinkovitejše delovanje v smeri permanentnega izboljševanja naravnih pogojev za ohranitev male divjadi.Na nujnost ohranjanja naravnega okolja in vseh vrst divjih živali sta med drugim opozorila tudi župana  občine Cerkvenjak Marjan Žmavc in Svete trojice Darko Fras.Slednji je tudi sam član zelene bratovščine in je kot delovni predsednik vodil občni zbor.

 

Oba sta se lovcem zahvalila za opravljeno delo v preteklosti, ki je bilo uspešno in naravnano tudi na vključevanje v mnoge aktivnosti lokalnih skupnosti. Ne samo za sodelovanje pri vsakoletnih čistilnih akcijah, pač pa tudi za vključevanje v celovito turistično ponudbo in v izvedbo različnih prireditev. LD Dobrava je vpeta tudi v sodelovanje s šolami in vrtci in bo na tem področju delo še okrepila. Kot je povedal tajnik LD Danilo Muršec, naj bi že prihodnje leto v Dobravi organizirali tabor za mlade v sodelovanju z Lovsko zvezo Maribor. Njen predstavnik Rudi Majer je na občnem zboru LD Dobrava podelil priznanje »bronasta vidra« za urejen in skrbno vzdrževan lovski dom z okolico in se dotaknil mnogih aktualnih vprašanj. Tudi neugodnega starostnega povprečja, ki tare večino LD. V LD Dobrava na primer je povprečna starst 57,6 let in v zadnjih letih za vstop mladih članov ni zanimanja. A niso osamljeni, je še  povedal Rudi Majer, saj je v nekaterih  LD povprečna starost že 62 in celo več let. Izpostavil je skrbno dodelano spletno stran LD Dobrava in visoko razvit informacijski sistem, ki je lahko zgled za mnoge LD. Spregovoril je tudi o kadrovanju na odgovorna mesta v lovstvu in opozoril, da zaradi velike odgovornosti v LD vse težje dobivajo  usposobljene kadre za najvišja in najodgovornejša mesta. Tudi zato, ker starešine mimajo večjih pristojnosti za odločanje, odgovarjajo pa za vse. Lovcem je predstavil tudi nekatera programska izhodišča LZ Maribor za letos.Občni zbor je pozdravil tudi predstavnik pobratene LD Vurmat  iz Sv. Duha na Ostrem vrhu Jože Maček. Zahvalil se je za dobro sodelovanje in predlagal, da bi bilo tega sodelovanje v bodoče še več. Imajo namreč več kot dovolj skupnih točk in predvsem nalog.

Na 61. občnem zboru  LD Dobrava so razrešili dosedanje vodstvo in izvolili novega starešino - mandatarja. To funkcijo bo prihodnja štiri leta opravljal Franc Slekovec iz Cerkvenjaka. Izvolili so tudi novi Nadzorni odbor in Disciplinsko komisijo LD Dobrava, sprejeli LNL in FN za leto 2015. Za častnega člana so razglasili Antona Ornika, ki je bil leta 1954 med ustanovitelji LD Dobrava. V svoje vrste so sprejeli enega pripravnika in sicer Milana Kukovca iz Oseka, občni zbor pa sklenili s prijetnim, rahlo pustno obarvanim družabnim srečanjem z gosti.

M.T.

Fotografija:

Novi starešina LD Dobrava Franc Slekovec ( prvi z leve ) v družbi prijateljev na Vurmatu.