Kontakt

Lovska družina Dobrava
v Slovenskih goricah
Sp. Senarska 3
2235 Sv. Trojica
d.š.: 35132213
TRR: SI 56 0410 2000 0275 855

STAREŠINA
Franc Slekovec
041 736 328

GOSPODAR
Vlado Steinfelser
031 578-161

TAJNIK
dr. Zoran Belec
041 657-784

LOVSKI ČUVAJ

Vlado Steinfelser
031 578-161

Jure Toš
041 296 696

GOSPODAR DOMA

Rado Gradišnik
040-201-283

Ivan Turčin
041-882-592

ZA POŠILJANJE KLASIČNE POŠTE

LOVSKA DRUŽINA DOBRAVA
Slekovec Franc
Kadrenci 32
2236 Cerkvenjak

UREDNIK SPLETNE STRANI
Peter Rajniš 

Iskanje

Vremenska napoved

Živa slika

ziva-slika

 

Življenje v gozdu - v živo

Vir : Romunija

 

 

koledar

Lovna doba naše divjadi

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Prikaži podrobnosti

Dovolim piškotke

SOLNICE IN POZDRAV LOVINI

V lovskem revirju Osek v LD Dobrava v Slovenskih goricah lovci razpolagamo s sedmimi solnicami. Izdelovanje solnic in polaganje soli sodi že vrsto let med meni najljubša lovska opravila. Še posebej, kadar se tega lahko udeležita tudi lovca iz revirja, Arnold in  Rado. Na ta način skupaj opravimo planirano nalogo, ogled lovišča ter izmenjamo informacije in mnenja med seboj, pa tudi z domačini radi pokramljamo. Ti se največkrat potožijo zaradi »aboha« in lisic.

Žal pa se Arnold v začetku meseca marca letošnjega leta ni mogel udeležiti polaganja soli. Službene obveznosti so pač na prvem mestu. Pa sva z Radom opravila sama. Vsega skupaj sva jih založil sedem. Eno pa bo potrebno narediti povsem na novo. Pri izdelavi že nekaj časa ne uporabljam plastičnih materialov – drenažnih cevi, ampak izključno lesene letve. Posebej pazim, da solnice niso locirane blizu prometnic, da ne bi privabljali divjadi v bližino prometnic.

V enem dopoldnevu je bilo vse opravljeno, toda z zelo grenkim priokusom.  V lovski torbici nosim zmeraj plastične vreče, da v njih odložim odpadke, ki ne sodijo v naravo. In reči moram, da pogosto pobiram »nečimernost ljudi« s tal. A letos je bilo zelo »plodno« leto ob solnicah, ali z drugimi besedami povedano, še nikoli nisem našel toliko odpadkov v bližini solnic. Žalosten je bil pozdrav »lovini«. Na priloženih fotografijah so odpadki, najdeni samo pri dveh solnicah: prazne pločevinke piva, plastenke brezalkoholnih pijač, steklenice, pa tudi embalaža, v katerih je bilo olje za motorne žage.  

Med vožnjo domov pa sem se ponovno spraševal, kot že mnogokrat do sedaj, kaj se dogaja z ljudmi, v njihovih glavah, da odmetavajo v naravo embalažo, plastične vreče, avtogume, stare računalnike, štedilnike, azbestno kritino in še mnogo drugega. Zagotovo s tem dokazujejo, da ne cenijo te naše lepe dežele.

Bliža se gobarska sezona in z njo običajno novi odpadki: plastenke, pločevinke, cigaretni odpadki in njihova embalaža. Mar res v deželi na sončni strani Alp ne znamo napraviti temu konca?

  Danilo MURŠEC


IMG 0123odpadki 2