Kontakt

Lovska družina Dobrava
v Slovenskih goricah
Sp. Senarska 3
2235 Sv. Trojica
d.š.: 35132213
TRR: SI 56 0410 2000 0275 855

STAREŠINA
Franc Slekovec
041 736 328

GOSPODAR
Vlado Steinfelser
031 578-161

TAJNIK
dr. Zoran Belec
041 657-784

LOVSKI ČUVAJ

Vlado Steinfelser
031 578-161

Jure Toš
041 296 696

GOSPODAR DOMA

Rado Gradišnik
040-201-283

Ivan Turčin
041-882-592

ZA POŠILJANJE KLASIČNE POŠTE

LOVSKA DRUŽINA DOBRAVA
Slekovec Franc
Kadrenci 32
2236 Cerkvenjak

UREDNIK SPLETNE STRANI
Peter Rajniš 

Iskanje

Vremenska napoved

Živa slika

ziva-slika

 

Jelenjad krmišče

Vir : Litva

 

 

koledar

Lovna doba naše divjadi

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Prikaži podrobnosti

Dovolim piškotke

UTRINKI IZ OBČNEGA ZBORA LD DOBRAVA

ODLIKOVANCI LD DOBRAVA

VNOVIČ  SMO PRIŽGALI RDEČO LUČ ZA MALO DIVJAD

Na 64. rednem letnem občnem zboru so se zbrali člani zelene bratovščine iz Dobrave pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah in razpravljali o perečih vprašanjih gospodarjenja z divjadjo. Največ težav imajo zaradi dramatičnega slabšanja naravnih razmer za malo, poljsko divjad, ki je vse redkejša. Poljska jerebica je iz njihovega lovišča že izginila, fazani  in poljski zajci pa so zelo redki in le še za okras narave. Kot je navedel gospodar LD Branko Kaučič, so lani uplenili 8 fazanov, 8 poljskih zajcev, 28 rac mlakaric, 24 lisic in 1 jazbeca. Opravili so tudi odstrel kun belic in večjega števila sivih vran. Opozorili so, da ostajajo nemočni in da so spremembe v okolju zaradi uničevanja remiz, živih mej, grmišč in gozdnih robov dolgoročno izredno negativne. Svoje dodajo še intenzivno kmetovanje, uporaba kemičnih zaščitnih sredstev, naraščajoča rekreacija, nabiranje gozdnih sadežev in nenadzorovano spuščanje psov, ki na veliko preganjajo srnjad. Ta je še edina pomembna vrsta divjadi in z njo dobravški lovci umno gospodarijo. Lani je znašal skupni odvzem srnjadi iz njihovega lovišča 134 kosov živali obeh spolov in 11 trofejnih srnjakov namenili lovnemu turizmu. Kot je povedal starešina LD Franc Slekovec, je znašala povprečna trofejna vrednost teh srnjakov 86,86 CIC točk, kar je manj kot v preteklih letih. Odstrel srnjadi je bil lani izpolnjen 100%.

Kolektiv Lovske družine (LD) Dobrava šteje 36 članov. Žal je tudi pri njih zanimanja za vstop v zeleno bratovščino med mladimi vse manj. Dobro sodelujejo s kmeti in drugimi lastniki  zemljišč, z občinama Sveta Trojica in Cerkvenjak, z gasilskimi in drugimi društvi in so vključeni v območno Lovsko zvezo (LZ)Maribor. Njen predstavnik na občnem zboru Danilo Muršec je ob tej priložnosti predstavil poglavitne in strateške naloge LZ v prihodnjem štiriletnem obdobju in izpostavil vejo skrb za krepitev strokovnosti na vseh področjih. Lovce je pozdravil tudi trojiški župan  Darko Fras in izrekel zahvalo lovcem  za ustvarjalno vključevanje v aktivnosti lokalne skupnosti. Letos bodo v tej LD osrednjo pozornost namenili urejanju nove remize v Brengovi in pridobivanju dodatnih zemljišč za  malo divjad. Nadaljevali bodo tudi s programom na področju lovnega turizma, kinologije, lovskega strelstva in varstva narave. Skrbeli bodo tudi za sprotno aktualizacijo splete strani LD, ki je zelo dobro obiskana. Za njeno urejanje je zadolžen Peter Rajniš, kateremu  so se za delo posebej zahvalili.

Na občnem zboru so podelili priznanje in odlikovanji Lovske zveze Slovenije. Red za lovske zasluge II. stopnje je prejel Branko Kaučič, red za lovske zasluge III. stopnje Danilo Petrič, priznanje za 40 let članstva v lovski organizaciji pa Anton Šamperl.

                                                                                                                 (M.T.)

Fotografije: Marjan in Jure Toš                                                                                           

Odlikovanci LD Dobrava

Predstavnika pobratene LD Vurmat na OZ v Dobravi.

Gostje  64. OZ v lovskem domu v Dobravi

Utrinek iz OZ LD Dobrava

PREDSTAVNIKA POBRATENE LD VURMAT DOMINIK ADAM IN RUDI MAČEK

GOSTJE OZ LD DOBRAVA

UTRINEK IZ OZ LD DOBRAVA